Zanzibar

Zanzibar ligt voor de oostkust van Tanzania en bestaat uit twee prachtig groene eilanden: Zanzibar (Unguja) en Pemba. Zanzibar heeft de mooiste stranden, met zand dat zo wit is dat het bijna pijn doet aan je ogen. De zee heeft een intens blauw-groene kleur, die je verder nergens ter wereld aantreft.

Mooie plekken om te snorkelen bevinden zich voor de kust bij Stone Town rond Chumbe Island en in het noordoosten voor de kust bij het dorp Nungwi ligt het Mnemba atol. In het zuidwesten van het eiland bij Kizimkazi kun je met dolfijnen zwemmen.
Zeilliefhebbers kunnen op stap met de dhow of een ngajella, een kleine dhow die aan de oostkust in Jambiani voor de visserij wordt gebruikt. Klik hier voor Zeilen rond Zanzibar.
Pemba is groener en is voor ervaren duikers een paradijs. Pemba heeft minder stranden en infrastructuur.

ZanzibarIn de haven van de hoofdstad Stone Town ruikt het naar kruidnagelen. In de oude binnenstad verdwaal je in het labyrint van nauwe straatjes met allerlei winkeltjes en koopwaar. Je waant je in een Afrikaans/ Arabisch sprookje. Er zijn veel moskeeën, een oud badhuis en het museum In the House of Wonders. Dit museum is zo genoemd omdat het het eerste huis was met electra en een heuse electrische lift. Een ander interessant museum is het Palace Museum. Daar bevindt zich de geschiedenis van de sultans van Oman die Zanzibar in de 19e eeuw bestuurden. In het verleden was Zanzibar het centrum van de slavenhandel. Bij de Anglicaanse kerk vind je een prachtig monument als eerbetoon aan de slaven.
Dit alles kun je zelf of met een gids ontdekken. Klik hier voor Strand en cultuur.

Accommodaties

Zoek je een eenvoudige bungalow, een romantische suite aan het strand of een leuke plek in Stone Town? Geef je budget aan en laat je wensen weten.
Brendafrica travels heeft een goed contact met lokale organisaties, resorts, hotels en duikscholen. Zo is jouw ideale vakantie op Zanzibar een droom die werkelijkheid kan worden.

Terug naar boventerug naar boven

Activiteiten Zanzibar

 • Zanzibar is bekend om zijn fruit, specerijen en kruiden. Spice-guide Mbarouk neemt je mee op een spice-tour naar oude kruiden- en fruitplantages. Je kunt naar hartelust proeven en ruiken. Bij de oude ruïnes op Zanzibar zijn veel verhalen te vertellen. Je eet een maaltijd bij bewoners thuis. Prijs: $ 30 p.p.
 • historische stadswandeling door de smalle straatjes van Stone Town, langs de eeuwenoude, met houtsnijwerk versierde deuren, de markt en het slavenmonument. Prijs: $ 10 p.p.
  Tijdens deze wandeling kun je ook een bezoek brengen aan het House of Wonders museum of het Palace Museum. De toegangsprijs betaal je dan apart.
  - snorkelen rond het ecoproject Chumbe Island. Prijs: $ 90 p.p.
 • zeilen in een dhow. Een dhow is een traditionele zeilboot met 1 zeil. Er zijn dhows voor visserij, handel en toerisme. Je kunt tijdens deze activiteit snorkelen bij Prison Island en Bawe Island, allebei voor de kust van Stone Town. Op Prison Island ga je aan land en bezoek je de grote landschildpadden. Prijs: $ 35 p.p.
 • snorkelen bij Mnemba atol voor de noordoostkust bij Nungwi. Prijs: $ 45 p.p.
 • met dolfijnen zwemmen in open zee in het zuiden bij Kizimkazi. Prijs: $ 20 p.p.
 • zeilen met een ngajella (vissers dhow) bij Jambiani. Prijs: $ 15 p.p.
 • fietsen naar de spirituele grotten van Jambiani. Prijs: $ 15 p.p.
 • stranden, snorkelen, zwemmen, kitesurfen.

Geschikte reisperiode

Het hele jaar is geschikt om te verblijven op Zanzibar. Houd er wel rekening mee dat het regenseizoen in maart en april valt. Het regent dan een paar uur per dag - soms twee dagen aaneen.

Prijzen 2020-2021

Verblijf op Zanzibar vanaf € 500 p.p. 4-5 dagen inclusief hotel-bungalow B&B, transfers, adviezen van contactpersoon Ire Apewe en binnenlandse retourvlucht van Dar es Salaam naar Stone Town (vv). Geheel in overleg samen te stellen.

Zeilen rond Zanzibar

NB
Deze reis is op verzoek geheel naar eigen wensen en voorkeuren aan te passen of verder in te vullen
2024 Brendafrica.com